Swietelsky AG

Izjava o raznolikosti

IDEJE SE TEMELJE NA RAZNOLIKOSTI

Tvrtka Swietelsky AG prepoznaje stalno rastuću raznolikost društva kojem živimo i radimo. Oslanjamo se na raznolikost ideja i znamo da nam različite perspektive mogu pomoći da savladamo izazove svijeta koji se brzo mijenja.

Preduvjet za to je da naši suradnici/ce bez obzira na njihov spol, njihovu vjeroispovijest, njihovu seksualnu orijentaciju, njihovu dob, njihovu etničku pripadnost ili invaliditet dobiju sveobuhvatnu podršku te da mogu u potpunosti razvijati svoje osobne i profesionalne potencijale.

U potpunosti odbacujemo svaki oblik diskriminacije i zlostavljanja i preuzimamo odgovornost za sveobuhvatnu kulturu poštovanja zajedništva. Predano upravljanje raznolikošću smatramo strateškim alatom za povećanje dugoročne učinkovitosti naše građevinske djelatnosti.

Stoga potičemo naše zaposlenike da na različitost gledaju kao na priliku za stjecanje konkurentske prednosti, da njeguju empatičnu radnu klimu i da stvore okvirne uvjete koji ispunjavaju ciljeve inkluzije.

Upravo u promicanju žena u građevinskim radnim procesima i upravljačkim strukturama, ali i u zapošljavanju starijih zaposlenika/ca prema potrebama te u osposobljavanju mladih vidimo hitne potrebe poduzeća i na kraju, ali ne manje važno, posebnu društvenu odgovornost.

Upravni odbor tvrtke Swietelsky AG, u studenom 2022. godine