Godišnje izvješće

Godišnje izvješće
Godišnje izvješće
Godišnje izvješće
  • SWIE Seite Transparenz CG Header 3400 Auf 2240X1040 Rgb

Godišnje izvješće

Otvorena komunikacija i transparentnost prema našim investitorima i tržištu vrlo su nam važni. Ovdje možete pronaći važeće izvješće uprave (konsolidirano financijsko izvješće) na njemačkom i engleskom jeziku, kao i godišnje izvješće (konsolidirana i pojedinačna financijska izvješća) na njemačkom jeziku. U nastavku objavljujemo izjavu uprave o posljednjem konsolidiranom godišnjem izvješću.

 

/ Predgovor Uprave

SWI Presseaussendung AG Vorstand 1911

Poštovane dame i gospodo,

financijska godina 2018./2019. ispunila je naša optimistična očekivanja i doista je najuspješnija godina u povijesti našega društva. SWIETELSKY je nesputano nastavio svoj organski rast zahvaljujući dobrim gospodarskim uvjetima. Dobitci su postignuti na svim glavnim tržištima, iz godine u godinu omogućavajući rast od 18 % u području izgradnje. Usprkos činjenici da sve naše velike dugoročne projekte isporučujemo na vrijeme, udio naših narudžbi za buduće projekte u vrijednosti od 3,12 milijardi eura i dalje je visok. Koeficijent pasive kapitala povećao se na 29%.

Profitabilnost je uvijek bila u središtu našeg poslovanja pa tako i ovdje sa zadovoljstvom svjedočimo porast. Dobit prije oporezivanja (EBT) porasla je za 39,16 %. Možemo se pohvaliti vrlo dobrom EBIT maržom od 4,1 % u odnosu na industriju u cjelini. Punu pozornost obraćamo i na strukturu kapitala, a posebno važnim smatramo korištenje naših financijskih sredstava na ekonomičan način. Štoviše, u prošloj fiskalnoj godini opet smo pokazali snažnu spremnost za ulaganje u modernizaciju naših tehničkih postrojenja i strojeva.

I dalje ulažemo napore u strategiju diversifikacije i naš menadžerski pristup promicanju poduzetničkih vještina naših zaposlenika, kao što smo to radili i do sad. Ove jeseni izvješće o održivosti za naše će se društvo prvi put pripremiti u skladu s “Održivim normama izvještavanja” ”Globalne inicijative za izvještavanje (GRI)”, kako bismo svoje usluge učinili transparentnima u kontekstu održivog upravljanja. U tekućoj financijskoj godini 2019./2020. želimo konsolidirati rezultate u području izgradnje na razinu prethodne godine, a cilj nam je postići prosječnu dobit zabilježenu u posljednje tri financijske godine.

u rujnu 2019. godine