Swietelsky AG
  • SWIE Seite Nachhaltigkeit Header 3400 Auf 2240X1040 Rgb

Izvješće o održivosti

U korporativnom Izvještaju o održivosti koncern Swietelsky AG uz podatke koje je u skladu sa zakonom dužan objaviti objavljuje i informacije i podatke o aktivnostima i ostvarenjima poduzeća u kontekstu održivog gospodarenja. Time također ispunjavamo obvezu izvještavanja koju, i u pogledu nefinancijskih informacija, imamo prema dionicima.

 

/ Predgovor Uprave

Swietelsky Vorstand Gruppe 2021 4 (Large)

Poštovane dame i gospodo!

U vremenima velikih ekoloških izazova tema „održivosti“ od središnjeg je značaja i za koncern SWIETELSKY. Upravo je našem sektoru pripala velika odgovornost u pogledu ekološkog zaokreta. Svoje aktivnosti stoga nastojimo usmjeriti tako da doprinosimo rješenju te da svoj poslovni model uredimo tako da bude još otporniji na krize. Ovaj Izvještaj o održivosti treba pridonijeti transparentnosti, dokumentirati naš dosadašnji trud te istovremeno biti osnova za nastavak zalaganja.

Okvirne uvjete koji se brzo mijenjaju i obilježeni su pojačanom regulacijom i dinamičnim promjenama na tržištu, ponajprije na polju financiranja i dobavnih lanaca, gledamo kao priliku za implementaciju inovativnih poslovnih modela. Zbog toga smo pokrenuli višeslojni radni proces u okviru kojeg ćemo se baviti temama „poštenja“, „zajedništva“, „inovacije“ i „ekologije“. Umrežavanje u koncernu koje s tim dolazi pomoći će nam da razvijemo cjelovitu strategiju održivosti. U njoj treba definirati konkretne ciljeve i prikladne mjere na svim razinama poduzeća. Naš stožer za upravljanje održivošću osnovan 2020., interdisciplinarna grupa menadžera i vanjski stručnjaci na tom će nas putu profesionalno pratiti.

Mnogobrojne inicijative posljednjih godina već su donijele prve plodove što, između ostalog, pokazuje i nagrada za najboljeg poslodavca u građevinskom sektoru i trećeg najboljeg poslodavca u Austriji. List Financial Times 2021. nagradio nas je kao najraznolikiju građevinsku tvrtku u Europi, a iste godine obradovao nas je i znak kvalitete za brigu o zdravlju u tvrtki. Naš razvoj u drvenoj i hibridnoj gradnji, čime se SWIETELSKY pozicionira kao ponuđač neutralan u pogledu građevinskih materijala, uz izdašne investicije napreduje velikim koracima. Također snažno ulažemo i u izgradnju sustava za recikliranje mineralnog građevinskog otpada i tretiranje onečišćenih tala. U energetici svojim znanjem i iskustvom aktivno potičemo smanjenje emisija CO2 tijekom cijelog životnog ciklusa građevinskih objekata.

Kako bismo ostvarili svoje ciljeve održivosti, ulažemo i u poticanje samoinicijativnosti svojih djelatnika. Osim toga pristalice smo transparentne komunikacije sa svim dionicima. Već se radujemo da ćemo vas u sljedećem Izvještaju o održivosti moći informirati o drugim konkretnim razvojnim koracima. Moderna infrastruktura te ekološka ali i društvena odgovornost nisu suprotnosti, već o njima u koncernu SWIETELSKY uvijek promišljamo zajedno.

u studenom 2021.