Swietelsky AG
  • SWIE Seite Nachhaltigkeit Header 3400 Auf 2240X1040 Rgb

Izvješće o održivosti

U ovom prvom izvješću o održivosti na razini cijele Grupe, Swietelsky AG premašuje svoje zakonom propisane obveze objavljivanjem podataka o aktivnostima i uslugama društva u pogledu održivog upravljanja. To radimo kako bismo ispunili svoju obvezu odgovornosti prema našim dioničarima, uključujući i nefinancijske informacije.

 

Preuzmi Izvješće o održivosti

/ Predgovor Uprave

Vorstand Web 1

Poštovani,

Održivost je nesumnjivo jedno od glavnih pitanja našeg vremena. Društvo SWIETELSKY s ponosom ističe kako već duže vrijeme pridaje pažnju i shvaća važnost ove složene teme. Održivost je dio našeg korporativnog DNK već više od 80 godina. Održivosti pristupamo holistički i smatramo je jednako važnom kao što su to i zahtjevi za dugoročnim blagostanjem, čemu smo oduvijek težili.

Važne dimenzije održivosti uključuju zdravlje, sigurnost i zadovoljstvo naših zaposlenika, kao i njihovo poduzetničko razmišljanje. Obuhvaćaju i dosljedno poštivanje svih zakona i propisa te iskrenost u rješavanju obveza poreza i pristojbi. I na kraju, održivost doživljavamo kao obvezu razvoja moderne infrastrukture čiji je cilj ekonomično korištenje resursa. Očito je da promičemo ekološki osviještenu poslovnu politiku u svakom pogledu. Mi na očuvanje okoliša primarno ne gledamo kao na trošak, već ga smatramo poslovnom prilikom za razvoj inovativnih komercijalnih modela. 

U tom smo pogledu u posljednjih nekoliko godina mnogo postigli; ipak moramo imati na umu da nam još puno toga preostaje. Svrha ovog izvješća jest naglasiti naše napore u pogledu održivosti. Objavljujemo ga prvi put, iako to nije naša zakonska obveza niti nam je to obveza u skladu s normama Globalne inicijative za izvještavanje. Nadalje, jasno smo opredijeljeni u postizanju ciljeva održivog razvoja (SDG) koje su Ujedinjeni narodi usvojili kao sastavni dio Agende 2030.

Daljnja izvješća o održivosti uslijedit će u redovitim intervalima, jer će ključni izazovi s kojima se suočava naša industrija - poput modernog upravljanja osobljem uslijed nedostatka kvalificiranih radnika, izgradnje koja štedi resurse u kontekstu klimatskih promjena i digitalizacije graditeljskih procesa - u doglednoj budućnosti za nas i dalje biti od velike važnosti. Iskreno nastojimo sve ove izazove hrabro pretvoriti u konkurentske prednosti u duhu inovacije. Sve podizvođače i poslovne partnere u našem lancu vrijednosti pozivamo da nam se pridruže.

u studenom 2019. godine